Vakantiestress leidt tot breuk?

vakantiestress

Veel mensen kennen het: vakantiestress! Er zijn nog zoveel dingen die je moet doen voordat je kunt vertrekken…. Kleding wassen, strijken, het huis moet aan kant, koffers pakken de kat naar het pension en ga zo maar door. En ondertussen maak je je al zorgen over de reis. Zal alles goed gaan? Zullen de kinderen een beetje te pruimen zijn tijdens de lange rit? Je partner die zich zit op te vreten achter het stuur. Ontspannen op vakantie? Hoezo, ontspannen?

Relatie loopt niet lekker

En dan loopt de relatie ook al een tijdje niet zo lekker. Je hebt het beiden druk met je werk en je sport, hebt ook nog een sociaal leven en wanneer je dan allebei vrij bent hebben de kinderen ook jullie aandacht nodig. Kortom, er is geen tijd voor elkaar. Je leeft als het ware beide je eigen leven, maar dan samen. De vakantie is dan een periode waarin je wel tijd aan elkaar kunt besteden, samen leuke dingen kunt doen en kunt genieten van elkaar en de kinderen.  Lukt jullie dat? Of is de kloof al zo groot dat deze niet meer te overbruggen is? En wat betekend dat voor jullie relatie?

Meer scheidingen na de zomer

Het is bekend dat het aantal scheidingsaanvragen na de zomervakantie een piek kent. Dit heeft verschillende oorzaken. Mensen die nog één keer als gezin op vakantie gaan, als afsluiting van het huwelijk. Tijdens de vakantie zijn er veel ruzies, omdat je ineens 24/7 op elkaars lip zit en je irriteert aan de trekjes van de ander.  Je ontdekt dat je tijdens de vakantie net zo langs elkaar heen leeft als thuis, dus wat heb je eigenlijk nog samen. Bij terugkomst wordt dan vaak de knoop door gehakt en de beslissing genomen om te gaan scheiden.

Mediation bij scheiding

Gelukkig kiezen steeds meer mensen in dat geval voor mediation bij scheiding. Samen aan tafel met hulp van een mediator om tot afspraken te komen. De rol van de mediator is onpartijdig en neutraal, maar met de juiste deskundigheid om jullie te helpen een goede beslissing te nemen wanneer jullie dat nodig hebben. Door het inschakelen van een mediator houden mensen na de scheiding een goede onderlinge verstandhouding.

Previous ArticleNext Article
Ik ben bemiddelaar bij Scheidingscentrum Randmeren. Graag help ik met raad en daad rondom echtscheidingen en alimentatie vraagstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *