Jij en je partner gaan scheiden. Jullie hebben er lang over na gedacht en er veel over gesproken. Ook heb je geprobeerd om dingen waar je samen tegen aan liep te veranderen. Maar telkens val je terug in hetzelfde patroon. Hierin ben je niet alleen. In Nederland eindigen één op de twee huwelijken door scheiding en scheiden in Zeewolde ook veel stellen. ScheidingsCentrum Randmeren biedt hulp bij het regelen van jullie echtscheiding.

Stappenplan bij scheiding

Ik heb in mijn praktijk al veel mensen begeleid en beschik over de juiste deskundigheid om jullie te kunnen helpen. Daarbij werk ik volgens een stappenplan waarbij alle facetten van jullie scheiding aan de orde komen. Om te weten welke stappen er gezet moeten worden zullen we als eerste jullie situatie in kaart brengen. Hebben jullie kinderen? Dan vormen zij de eerste stap. Vervolgens werken we stap voor stap toe naar het ouderschapsplan en het convenant. Hierin worden de afspraken die jullie maken over de scheiding vastgelegd.

Moet ik naar de rechtbank?

Nee, dat hoeft niet. Door het inschakelen van ScheidingsCentrum Randmeren hoef je niet zelf naar de rechtbank. Door samen de afspraken te maken en deze door mij te laten vastleggen kan er een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding worden gedaan bij de rechtbank. Dit verzoek wordt door ScheidingsCentrum Randmeren verzorgd. De rechter zal vervolgens toetsen of de afspraken die zijn gemaakt rechtsgeldig zijn en als dat zo is de echtscheiding uitspreken, zonder dat jullie erbij zijn.

Contact opnemen scheiden in Zeewolde

Om ervoor te zorgen dat jullie de juiste hulp inschakelen biedt ScheidingsCentrum Randmeren jullie de mogelijkheid tot een gratis adviesgesprek. Gebruik om contact op te nemen ons contactformulier. Ik kom jullie thuis bezoeken om de werkwijze uit te leggen. Ook zal ik tijdens dit gesprek de kosten met jullie bespreken. Omdat iedere scheiding anders is en ik graag maatwerk wil leveren, staan de tarieven niet op deze site.