De beslissing om te gaan scheiden brengt veel verschillende emoties met zich mee. Verdriet, woede, schuldgevoel, opluchting en uiteindelijk berusting. Maar ook onzekerheid, alles komt voorbij. En dan moet je ook nog van alles gaan regelen. En hoe ga je dan om met alle emoties? Nadat de eerste emoties wat zijn afgezwakt merk je vanzelf wanneer je eraan toe bent om dingen te gaan regelen. Op dat moment helpt het je in je onzekerheid om deskundige hulp in te schakelen. Om te weten dat je daarin niet alleen staat en je er op kunt vertrouwen dat het goed komt.

Advocaat of Mediation

Er zijn allerlei vormen van professionele hulp en het is belangrijk dat je een keuze maakt die bij je past. Je kunt er voor kiezen om beide een advocaat te nemen. Van een advocaat mag je verwachten dat deze op een professionele wijze voor jouw belangen opkomt, maar dat zal de advocaat van je partner ook doen. In principe praten jullie voor wat betreft de scheiding dan alleen met je eigen advocaat. Nadeel hiervan is dat je niet in overleg komt tot afspraken en je misschien niet blij bent met alle afspraken die worden gemaakt. Ook is deze manier van scheidingsbegeleiding duur.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor mediation. Bij deze vorm komen jullie in gezamenlijk overleg tot afspraken over de scheiding. Van de mediator mag je neutraliteit en deskundigheid verwachten. De mediator begeleid het proces met als doel dat jullie in goed onderling overleg tot afspraken komen. Hierbij zal de mediator jullie adviseren over de verschillende onderwerpen, jullie wijzen op regelgeving en bemiddelen bij onderwerpen die voor jullie lastig zijn. Het resultaat is dat jullie afspraken maken die door jullie beide gedragen worden. Voorwaarde voor mediation is dat jullie beide bereid zijn om gezamenlijk tot afspraken te komen.

Contact opnemen voor scheiden in Nijkerk

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen. Dit kan via ons telefoonnummer, of door het contactformulier in te vullen. De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend.