De beslissing om te gaan scheiden was een moeilijke beslissing om te nemen. Nu je eenmaal dit besluit hebt genomen, moet je nu beslissen hoe je de scheiding gaat regelen. Wat moet er eigenlijk allemaal geregeld worden? Heel veel vragen waarop ScheidingsCentrum Randmeren de antwoorden heeft bij scheiden in Almere.

Ondanks de beslissing om te gaan scheiden in Almere hoeft het natuurlijk niet zo te zijn dat jullie niet meer met elkaar kunnen communiceren. In dat geval kiezen jullie wellicht beide voor een eigen advocaat. Wanneer jullie nog wel met elkaar kunnen communiceren en de wil hebben er samen uit te komen, dan is scheiden in Almere via ScheidingsCentrum Randmeren een goede optie. Mediation bij scheiding wordt door veel mensen gekozen om de scheiding te regelen. Samen alle zaken rondom de scheiding regelen levert de beste uitgangspositie op voor een nieuwe start van jullie beiden.

Kinderen op eerste plaats

Kinderen staan wat ons betreft altijd op de eerste plaats. Zij scheiden immers niet en het is niet hun keuze. Zij moeten omgaan met de keuzes die jullie samen maken in het proces van de scheiding en des te belangrijker dat jullie de goede keuzes maken in het belang van de kinderen. Samen met jullie gaan we na wat de behoeftes en belangen zijn van de kinderen. Wellicht is extra begeleiding van de kinderen nodig om ze te helpen met de verwerking van de scheiding. De afspraken die jullie maken worden vastgelegd in het ouderschapsplan, een routeplanner voor het ouderschap na de scheiding.

Kosten van mediation

Tijdens de gesprekken gezamenlijke gesprekken komen alle onderwerpen aan de orde. Over die onderwerpen worden onder deskundige begeleiding afspraken gemaakt. De mediator zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat de afspraken in balans zijn met jullie behoeftes en belangen. Gemiddeld zijn dit 4-5 gesprekken, maar zijn er meer gesprekken nodig, dan is dat geen probleem. ScheidingsCentrum Randmeren werkt voor een vast tarief, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent.

Kennismaken scheiden in Almere

Wil je kennismaken met de scheidingsbemiddelaar? Dat kan geheel gratis en vrijblijvend door gebruik te maken van het gratis adviesgesprek. Vul het contactformulier in of gebruik de bel me terug knop, zodat we contact met jullie kunnen opnemen.