Het kan vreemdgaan in een relatie

Ruzie na vreemgaan

De Dikke Van Dale benoemt het als: seksuele omgang hebben met een andere dan de eigen partner; vreemdgaan. Vaak de reden voor mensen om een relatie te stoppen. Met alle gevolgen van dien. In de praktijk kom ik het wel eens tegen: emoties lopen hoog op tijdens de gesprekken. Omdat het uit elkaar gaan niet de bedoeling, maar door het vreemdgaan het onvermijdelijke is geworden. Omdat men het beste voor de kinderen wil, proberen ouders er toch samen uit te komen. Maar het vreemdgaan veroorzaakt boosheid, verdriet en het vertrouwen in de vreemdgang(st)er is gedaald tot onder het vriespunt. Dit zorgt ervoor dat het maken van afspraken moeilijk is.

Kun je nog wel verder met je partner?

Nadat één van beiden is vreemdgegaan zal het voortzetten van de relatie moeilijk zijn. Gevoelens van wrok en wantrouwen kunnen je blijven achtervolgen wanneer je de relatie voortzet. Bij ruzies in de toekomst, zal het vreemdgaan al gauw weer als een verwijt naar voren komen. Kan jullie relatie die gevoelens overwinnen? Kun jij dat?

‘Zomaar’ vreemd gegaan

Nu kan je je natuurlijk afvragen hoe het met de relatie gesteld stond. Vreemdgaan komt immers ook niet uit de lucht vallen… Ik kan u verzekeren: ook al was de relatie bijzonder slecht: uit elkaar gaan met vreemdgaan als reden gaat niet zonder emoties. En die kunnen heel verschillend zijn. In bijna alle gevallen loopt het verwerkingsproces van een breuk bij beide partners niet synchroon, wat de reden van de breuk ook is.

Emoties

En die emoties staan een goed gesprek om afspraken te maken nogal eens in de weg. Zeker als er een nieuwe partner in het spel is. Gelukkig kiezen mensen steeds vaker voor mediation om hun (echt)scheiding te regelen. Voor de juiste begeleiding in een hectische tijd waarin veel gebeurt. Het kan per slot van rekening vreemd gaan, in een relatie….

Previous ArticleNext Article
Ik ben bemiddelaar bij Scheidingscentrum Randmeren. Graag help ik met raad en daad rondom echtscheidingen en alimentatie vraagstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *