De fretjes van Lotte

De fretjes van Lotte

Nou, we zijn er bijna uit. Een mooi ouderschapsplan, convenant op orde. Elk een prima woonplek, de kinderen verzorgd en de financiën op orde. Totdat moeders aangeeft dat er nog één klein puntje is… De fretjes. De fretjes van Lotte.

Laatste puntje…

Dochter Lotte heeft twee fretjes. Ze wonen in haar trui, reizen mee in haar jas, kijken je nieuwsgierig aan vanonder haar paardenstaart en ze moeten letterlijk overal mee naar toe. Naar school en als het aan haar lag, ook naar de voetbaltraining. Maar daar heeft de trainer al een stokje voor gestoken. Dat ze meegaan naar haar vader, dat staat voor Lotte vast. Ze kan onmogelijk twee nachten zonder de fretjes.

Maar vader heeft een ontzettende hekel aan die beestjes en vindt dat Lotte ze maar achter moet laten bij haar moeder. Bovendien, dat gesleep heen en weer, daar zitten die beestjes toch ook niet op te wachten? En nu ziet moeder, ook geen fan van de fretjes, dat helemaal niet zitten. Zíj wil dat vader de kooien op komt halen als de kinderen bij hem zijn.

Omgangsregeling voor de fretjes van Lotte

Kortom, denk je alles goed geregeld te hebben, moet er een omgangsregeling voor de fretjes komen…! En dat moet, want de fretjes zijn belangrijk voor dochterlief, en dus ook voor de ouders, toch? Na wat geharrewar spreken ze af dat de fretjes bij Lotte horen, en dat de omgangsregeling voor huisdieren die van Lotte volgt. Bovendien zal er in elk thuis voor een kooitje worden gezorgd, zodat daar niet mee gesleept hoeft te worden. O ja, en Lotte moet zelf voor ze zorgen en voer kopen. Dat kan ze met wat extra zakgeld best. En mochten de beestjes ziek worden, dan verdelen de ouders de kosten van de dierenarts. Geregeld.

Reageren?

Herkenbaar? Hebben jullie ook een omgangsregeling voor huisdieren en werkt dat naar tevredenheid? Laat een commentaar achter..

Previous ArticleNext Article
Ik ben bemiddelaar bij Scheidingscentrum Randmeren. Graag help ik met raad en daad rondom echtscheidingen en alimentatie vraagstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *