Alimentatie Indexering 2020

Alimentatieverzekering

Ieder jaar stijgen de alimentatiebedragen. Dit noemen we Alimentatie Indexering. Dit is vastgelegd in het burgerlijk wetboek in artikel 402-a. Het percentage wordt vastgesteld door de Minister voor Rechtsbescherming en wordt gepubliceerd in de Staatscourant en da landelijke dagbladen. Gelukkig wordt het ook op vele websites gepubliceerd, wat het opzoeken een stuk eenvoudiger maakt. De indexering bedraagt dit jaar 2,5%.

Op de site van LBIO staat een rekentool. Hier vul je eenvoudig het alimentatiebedrag in dat je ontving in 2019. De tool rekent dan uit hoe hoog de alimentatie is in 2020.

Om recht te hebben op de Alimentatie Indexering is het wel van belang dat jullie in het convenant en/of ouderschapsplan de indexering hebben afgesproken. Kijk dit even na in de betreffende documenten!

Heeft je ex-partner nog het oude bedrag overgemaakt? Informeer hem of haar daar zo snel mogelijk over, zodat je de rest van het jaar de juiste bedragen ontvangt! Denk eraan, Alimentatie Indexering vindt jaarlijks plaats!

Previous Article
Ik ben bemiddelaar bij Scheidingscentrum Randmeren. Graag help ik met raad en daad rondom echtscheidingen en alimentatie vraagstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *