After Holiday Dip

After Holiday Dip

Veel mensen herkennen dit gevoel na terugkomst van de vakantie: de after holiday dip. Je voelt je down na thuiskomst van de vakantie. Net alsof je heimwee hebt naar de vakantie. Op internet lees je veel tips hoe je die after holiday dip kunt voorkomen, of er iets aan kunt doen.

Tips om uit de dip te komen

Zo kun je meteen na thuiskomst een leuk dagje weg plannen, of een etentje. Dan heb je iets om naar uit te kijken. Voorpret is een belangrijke feel good factor. Stel het oppakken van je sport niet uit tot na je eerste werkdag, maar probeer dit meteen na thuiskomst te doen. Zo voorkom je dat het een soort “moeten” wordt. Geniet nog even na van je vakantie door de foto’s nog eens rustig te bekijken en herinneringen op te halen. Richt je op dingen waar je energie van krijgt, niet op dingen die je energie kosten.

Oorzaak van de after holiday dip

Maar wat als de after holiday dip voortkomt uit de wetenschap dat je terug gaat in de sleur van je relatie. Wanneer je er tijdens je vakantie achter bent gekomen dat het zo niet langer werkt? Helpen deze tips je dan, of moet je rigoureuzere stappen zetten om over je dip heen te komen. Misschien wil je niet samen verder en heb je besloten, al dan niet samen, om een punt te zetten achter je relatie of je huwelijk.

Knopen doorhakken

In dat geval zul je dit met je partner moeten bespreken en samen kijken hoe je de zaken wilt regelen als de beslissing om te scheiden is genomen.  Daarna komt de vraag, wat moet er allemaal geregeld worden? Je maakt je daarbij zorgen over de toekomst. Hoe moet het allemaal? Waar ga ik wonen, wat gebeurd er met het huis? Hoe moet het met de kinderen? ScheidingsCentrum Randmeren kan je begeleiden in dit proces.

Mediation bij scheiding

Mediation bij scheiding kan je helpen op een goede manier uit elkaar te gaan, met respect voor elkaars behoeften en wensen. Ervoor zorgen dat de voor jullie belangrijke zaken op de voorgrond komen. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op!

Previous ArticleNext Article
Ik ben bemiddelaar bij Scheidingscentrum Randmeren. Graag help ik met raad en daad rondom echtscheidingen en alimentatie vraagstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *